MENÜ

Szilvásváradi  kisvasút
Ha szerec vonatozni akkor gyere ide.

Közösségi közlekedéssel

Vonattal

Szilvásvárad egy vasútállomással és egy megállóval rendelkezik, melyek a Füzesabony–Eger–Putnok vasútvonalon fekszenek. A települést legegyszerűbben a Budapest–Eger útvonalon közlekedő gyorsvonatokkal, egri átszállással tudjuk megközelíteni. Szilvásváradon Szilvásvárad-Szalajkavölgy megállóhelyen kell leszállni.

Autóbusszal

Szilvásváradot közvetlenül megközelíthetjük a Budapest Népstadion autóbuszállomásról induló autóbuszokkal, de egri átszállással is. A településre érkezvén az első megállóban kell leszállni.

Menetrendi információk:

MÁV központi tudakozó

 

(1) 4615400

Volánbusz központi tudakozó

 

(1) 4852100

Eger, autóbuszállomás

 

 


Eger, vasútállomás

 

 


Szilvásváradi Erdei Vasút

 

(36) 355197

Elvira – MÁV menetrend a világhálón

 

elvira.mavinformatika.hu

cData – internetes autóbuszmenetrend

 

www.menetrendek.hu

A Volánbusz Rt. honlapja

 

www.volanbusz.hu


Személygépkocsival

 

Budapest felől

 

  • Budapestről a 3-as úton, vagy az M3-as autópályán, majd a 25-ös, és a Szarvaskő–Szilvásvárad–Kazincbarcika úton haladva érhetjük el. A település távolsága Budapesttől az M3-as autópályán keresztül 164 km, a 3-as úton keresztül 156 km, Egertől 30 km.

    • Amennyiben az M3-as autópályán közelítjök meg a települést, Füzesabonynál térünk le a sztrádáról, és a 33-as úton át érjük el a 3-as út körforgalmi csomópontját, ahol egyenesen, Eger felé haladunk tovább. Egerben a 25-ös útra kell rátérni, és azon Ózd irányába induljunk tovább.

    • Ha a 3-as úton indulunk, akkor Kerecsendig megyünk rajta, majd itt balra fordulunk a 25-ös úton Eger felé.

  • A 25-ös útról Szarvaskő község után térünk le, itt a főút balra kanyarodik, mi azonban egyenesen, Szilvásvárad–Kazincbarcika irányába haladunk tovább. Bélapátfalva után érjük el Szilvásváradot.

A Tiszántúl felől

 

  • Általában Füzesabony–Eger érintésével kell eljutnunk Szilvásváradra. Ezt legegyszerűbben Debrecen felől a 33-as, Szolnok és a Dél-Alföld felől pedig a 32-es és 31-es utakon haladva tehetjük meg. Egertől a fentebb leírt útvonalat követve érünk Szilvásváradra.

  • Észak-Magyarország felől Kazincbarcikán keresztül is megközelíthető a település.


Hogyan találjuk meg a kisvasút végállomását Szilvásváradon?

 

Hogyan találjuk meg a kisvasút végállomását Szilvásváradon?A községbe érkezve keresztezzük a MÁV Füzesabony–Eger–Putnok vasútvonalát Szilvásvárad-Szalajkavölgy megállóhely mellett. Ettől mintegy 400 méterre újabb vasúti sínpárt keresztezünk, ezúttal a kisvasút végállomásához vezető MÁV iparvágányt. Itt található a kisvasút Szalajka-Lovaspálya állomása is. Innen mintegy 150 méternyire van a főút mellett az autóbuszmegálló. Amennyiben az előbb említett iparvágány után jobbra fordulunk, akkor mintegy 800 méter megtétele után jobboldalt találjuk a kisvasút központi állomását, Szalajka-Fatelepet. Érdemes ide jönni, mert a vonatok nem minden esetben mennek le a lovaspályáig.
 

Szavazás

Hány pontot adnál a oldalra 10 skálán!!!
1
10
9
8
7
6
5
4
3
2
10000
Asztali nézet